MERKSEM/WILRIJK – TCI Carriers uit Merksem heeft de activiteiten van de maritieme en luchtvrachtafdeling van het Wilrijkse Dockx Logistics overgenomen. Die laatste zet dan weer in op een vernieuwend distributieconcept.

Door de jaren heen is TCI Carriers uitgegroeid tot een middelgrote organisatie en tot een netwerk met verschillende logistieke partners in de belangrijkste havensteden en luchthavens. Het Merksemse bedrijf biedt oplossingen in zowel zeevracht, luchtvracht, wegtransport als spoorvervoer. Dankzij de overname van de maritieme en luchtvrachtafdeling van Dockx Logistics kan TCI Carriers de dienstverlening rond maritiem transport verder uitbreiden. Alle werknemers van Dockx Logistics afdeling Maritiem worden geïntegreerd in de bestaande TCI Carriers-structuur. Er zullen dan in totaal 13 mensen werken.

Tom Leonaers, zaakvoerder TCI Carriers: “We zetten een grote stap voorwaarts en bevestigen uitdrukkelijk onze doelstellingen en ambities. We zijn volledig klaar voor deze integratie. De wil en het enthousiasme om met alle collega’s aan dit verhaal verder te schrijven is erg groot.”

Nieuwe focus bij Dockx Group

Ook voor Dockx Logistics is de verkoop een bewuste keuze. Dockx Group, moederbedrijf van Dockx Logistics, zet voortaan voluit in op de synergie tussen haar bestaande verhuur-, verhuis- en logistieke activiteiten. Deze aanpak zorgt voor een vernieuwend en duurzaam distributieconcept met afhaalpunten aan de rand van de stad en uniforme leverservices met verhuur-, montage- en installatiemogelijkheden in België.

Jozef Dockx, afgevaardigd bestuurder Dockx Logistics: “Het was voor ons duidelijk dat de afdeling Maritiem in ons toekomstverhaal geen strategische rol meer zou opnemen en dus zijn we op zoek gegaan naar een waardige overnemer van deze activiteit.”

Bron : www.madeinantwerpen.be

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.