De Luikse groep Magetra uit Eupen heeft het bedrijf Palifor Logistics uit Hermalle-sous-Huy overgenomen. Palifor is onder andere gespecialiseerd in algemeen transport, transport met diepladers, bulktransport, vervoer van staal, gegroepeerd vervoer en distributie.

Vier jaar geleden overleed Gaston Paligot, gedelegeerd bestuurder van Palifor Logistics. Zijn twee kinderen Audrey en Adrien hebben daarna de teugels van het familiebedrijf in handen genomen en het bedrijf vernieuwd en verder ontwikkeld. In 2017 werkten 58 mensen bij Palifor in België en maakte het bedrijf een omzet van 23,4 miljoen euro. Het lijkt erop dat een persoonlijke keuze aan de oorsprong ligt van de toenadering tot Magetra, een bedrijf dat in België een vijftigtal mensen tewerkstelt, een zakencijfer van meer dan 53 miljoen euro kan voorleggen en diverse filialen in het buitenland heeft. “Magetra lijkt ons een goede keuze. Het heeft ervaring in de sector en hanteert een klantvriendelijkheid en waarden die gelijklopen met de onze. Ook de activiteiten van onze beide bedrijven vullen elkaar aan”, vertelt Audrey Paligot, die samen met zijn broer als respectievelijk administratief en verkoopsverantwoordelijke een overgangsperiode van zes maanden verzorgt.

“We waren al een tijdje op zoek naar een manier om uit te breiden, en toen men ons het dossier voorstelde, leek het ons onmiddellijk interessant”, legt Damien Schils, directeur-generaal van Magetra, uit. Dankzij de overname van Palifor kunnen we ons netwerk in Frankrijk verstevigen, en dan vooral in het noorden van het land. Daar waar we nog niet aanwezig waren, kunnen we onze activiteiten diversifiëren met transport via kiepwagens en diepladers, en we willen voet aan de grond krijgen bij het Belgische binnenlands transport, wat nu nog niet het geval is. We gaan ons nu uitrusten om geleidelijk aan synergieën te ontwikkelen, maar het staat in elk geval vast dat we de operationele locatie in Hermalle-sous-Huy behouden, want die biedt het voordeel dat ze met het spoor in verbinding staat.

Na de overname van Palifor zou de groep Magetra een zakencijfer van zo’n 100 miljoen euro moeten halen, en dit met 550 personeelsleden. Het wagenpark van de groep telt intussen 330 motorvoertuigen, 450 afzetlaadbakken en een honderdtal gewone vrachtwagens.

Bron : www.transportmedia.be

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.