Vlaams Parlementslid Grete Remen, tevens CEO van Damhert in Heusden-Zolder, vindt dat de banken te weinig inspanningen doen om de overdracht van familiebedrijven te ondersteunen. “Ik stel een groeiend marktfalen van de banken vast wat de financiering van de overdracht betreft”, zegt Grete Remen, en dit naar aanleiding van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die deze week werd gehouden.

Grete-Remen“Gezien de uitermate belangrijke maatschappelijke rol die de Vlaamse familiebedrijven als ruggengraat van onze economie en als belangrijkste werkgever vervullen, moeten de overgedragen bedrijven in Vlaanderen verankerd blijven. Ook de overheid dient een steentje bij te dragen aan het faciliteren van de financiering,” vindt Remen.

Minister Muyters, aan wie het Limburgse parlementslid haar bezorgdheid heeft overgemaakt, zegt zich bewust te zijn van de problematiek en engageerde zich in de Commissie Economie om blijvend toe te zien op de informatie-uitwisseling tussen Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) en de financiële instellingen. Muyters wil tevens de klantgerichtheid en communicatie van PMV richting familiebedrijven optimaliseren.

Bron : www.madeinlimburg.be

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.